Kalevi Suopursu: Yksin Yksiössä LP

19.00 

Varastossa

Kuvaus

KALEVI SUOPURSU: YKSIN YKSIÖSSÄ LP (HELMI-127/JM-99)

A

Pakomatka

Vihreät puun lehdet

Yksin yksiössä

Olen juuri möyhittyä multaa

Sinä olet minun sunnuntai

Mies Saabissa itkee

Mä kannan valtameren aikoja sylissä

B

Mä olen syntynyt sateista

Ei ole maata jalkojeni alla

Säännöt jakautuvat punaan ja vihreään

Aurinko nousee sumusta

Mä olen syntinen

Sotkin käteni vereen

 

Helmi Levyt ja Jukan Musiikki lyövät hynttyyt yhteen ja julkaisevat 13.3. Kalevi Suopursun ensimmäisen pitkäsoiton ”Yksin yksiössä” (2020).

Tamperelaisen alakulttuurin sekatyöläisenä, Saab-harrastajana ja raanujen asiantuntijana tunnettu Suopursu vaeltaa karaoke-estetiikassaan iskelmällisen runouden pariin ja sieltä takaisin, unohtamatta kuitenkaan heviä, rokkia ja pop-musiikkia. ”Yksin yksiössä”, ”Mies Saabissa itkee” ja ”Sotkin käteni vereen” ovat kaikki tulevia yksinäisten hittikappaleita ja salaisuuksia, joita lauletaan ykköskaljasta tyhjentyneeseen tuoppiin.

”Mä asun yksin yksiössä, sä asut kaksin kaksiossa. Meitä on liian monta kolmioon – oo, niin yksin mä oon.”

Tyhjentyneessä yksiössä Kalevin lisäksi vaikeroivaan ääneen pääsee Agit Prop –henkinen kuoro, jossa vaikuttavat Tiina Vanhapelto (Guggenheim-projektz), Laura Ahvonen (Puiset heilat), Anna Pesonen (Samanna) ja Sini Mäenpää (Jukka Nousiainen & Kumpp).

Pitkäsoitto julkaistaan kevään aikana myös c-kasettina ja VHS-nauhana.

*

Vantaalta maailmalle ponnistanut Kalevi Esko Suopursu (s. 1984) on viime vuosina tullut tutuksi niin musiikin, videon kuin tekstien maailmasta. Kipinöivän tulen alla palavat yhtyeet Jukka Nousiainen & Kumpp., Jari Raaste, Amuri ja monet muut. Sanna Klemetin kanssa yhteisenä polkuna metsässä taapertaa keskusteluohjelma Twist! ja VHS-klubin anarkistiset tempaukset, talviset drive-in-näytökset ja siniset työhaalarit ovat tulleet kansalle tutuiksi monenlaisilla festivaaleilla. Videonauha venyy ja paukkuu myös musiikkivideoiden maailmassa, kun visuaalista estetiikkaa sovelletaan Räjäyttäjille, Hulda Huimalle, Rosita Luulle tai Mara Ballssille.

Mutta janoissani minä eniten kaipaan artikkeleita tähän maailmaan, joita enää vain ani harvoin ilmestyy Kuuma Linja –zineen, Kulttuuritoimitukseen tai Nuorgamin lakkautetuille sivuille.

Lisätiedot

Paino 0.238 kg
Mitat 32.5 × 32.5 × 0.5 cm