Sam Heat: Blue Moments LP

19.00 

200 kappaleen painos.

****************************************************************************************

”Vuoden rankin äänilevyjulkaisu, Sam Heatin debyyttialbumi Blue Moments ei ole musiikia kaikille. Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen basisti Sami Helle soittaa hellästi pianoa ja laulaa englanniksi omasta elämästään. Isästään, nuorena kuolleesta veljestään, kahvista, mustasta makkarasta, oluesta, ralliautoista, uimisesta ynnä muusta. Musiikin piinaava jännite saa kuulijan kämmenet hikoamaan, kurkunpään nytkähtelemään ja silmäkulmat vetisen hämmennyksen valtaan. Blue Moments on uusi Vedestä nousee kasvi.

Kappaleista ei löydy perinteistä pop-musiikin, jazzin tai edes taidemusiikin kaavaa, vaan kaikki on yhtä suurta, kelluvaa ja loungehtavaa musiikin virtaa. Kertosäkeitä levyllä ei ole, töin tuskin edes melodioita. Äänikuvassa soi vain Sam Heatin ääni ja kaksi pianoa, ei päällekkäisäänityksiä. Rhodesin petollisen lempeät sävyt yllättävine modulaatioineen soivat välillä kuin Twin Peaksin aurinkoisilla kuusenkerkillä leikkien. Tai ei oikeastaan edes välillä vaan aivan koko ajan.

Ehkä parhaan tiivistyksen levyn tehosta antaa Sam Heat itse. ”Habanero chili-chili, or green chili-chili, chili con carne for me. But I like it mild.” Päällisin puolin Samin pianonsoitto ja laulu ovat easy listeningin suklaakakunpehmeää ydintä, mutta pinnan alla uivien haikalojen vatsoissa polttaa tuli, joka kiusaa musiikillisia makuhermoja ristiriitaisen herkullisilla tavoilla. Viiden tähden tuleva kulttiklassikko.”

Jemo Kettunen
AVPlus

*******************************************************************************************

Varastossa

Kuvaus

Kappaleet:

A1 Entertainer
A2 Party Blues
A3 Black Sausage
A4 Rally Is My Favourite Sport I Love The Cars And The Speed
A5 Peace
A6 Coffee Person
A7 Chili
A8 Travellin’
B1 Pappamopo And Pekko
B2 Me And My Dad
B3 Swimming
B4 Fishing
B5 Relaxin’
B6 City
B7 Summerfood
B8 Angel

 

Julkaisija: Hikinauhat, Jukan Musiikki, Gafoni

 

 

 

 

 

Lisätiedot

Paino 0.238 kg
Mitat 32.5 × 32.5 × 0.5 cm